10 aug

Uønsket Art innvaderer Elver

Uønsket Art innvaderer Elver

Viktig melding til alle fiskere i Laukhelle. Pukkellaks Har spredt seg langs hele kysten i stort antall, og kommer opp i laks elvene våre. Norsk Institutt For Natur Forskning har oppfordret folk om å dokumentere fangst av Pukkellaks, og de har laget info om dette.

Hva skal man gjøre når man fanger pukkellaks?
•    Avliv den.
•    Meld fra til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
•    Viktigste informasjon er dato, sted, lengde og vekt. Gjerne også en skjellprøve og foto.
•    Hvis fisken åpnes i buken så sjekk om det er en hunn eller en hann, og om de ser ut som de skal gyte (ved at de har mye stor rogn, eller mye melke som fyller det meste av buken), eller allerede har gytt.
•    Skjellprøver kan sendes til: Eva Thorstad, Norsk institutt for naturforskning (NINA), Postboks 5685 Torgard,  7485 Trondheim
•    Registrer den på laksebørsene som pukkellaks.

I denne forbindelsen har Formann og styret blitt enige om at i første omgang åpnes det opp for slukfiske/wobbler i Sjøfossen. Begrunnelsen kommer av at det ble tatt pukkelaks i ettermiddag i sjøfossen, og vi frykter store innslag i nærmeste framtid, siden det meldes om fangst både i elv og sjø i nære områder. Det ordinære laksefisket er nå over, og all vill laks skal settes ut igjen. Med høy elve temperatur, og lite oksygen som vi har nå, er det viktig å ikke kjøre fisken for lenge, men få den raskt inn, slik at den overlever gjenutsetting.

 

Mvh. Styret